Over mij

Ik wil anderen begeleiden in de aanpak van hun eenzaamheid

Mensen begeleiden om van hun eenzaamheid af te komen, dat is mijn doel. Met een heldere aanpak en programma gaan we aan de slag. Met de beproefde aanpak krijgen we mensen uit hun cocon. Net als een rups die zich verpopt in zijn cocon en uiteindelijk verandert in een vlinder. Dat is een geweldige metamorfose en die gun ik iedereen.

Het is voor mij een fantastisch doel om mensen weer uit hun cocon te helpen en hun weer te mogen laten vliegen. Het leven is de moeite waard en iedereen is het waard om waarvan te mogen genieten.

Mijn achtergrond

Ik ben begonnen met diversen functies in het bedrijfsleven. Opgeleid in de techniek en doorgegroeid naar een leidinggevende managementfunctie. Daarna ben ik een aantal jaren thuis geweest voor de kinderen. Inmiddels al weer een aantal jaren aan het werk als management assistente in het basisonderwijs. En vandaar uit ben ik mij verder gaan ontwikkelen.

Post HBO opleiding

Ik heb de studie NLP Practitioner en NLP Master Practitioner gevolgd. Hierdoor heb ik veel over communicatie mogen leren en het effect van de manier waarop gecommuniceerd kan worden. Je kan veel bereiken hiermee en leert ook oplossingsgericht te werken. En als je dan de studie gedaan hebt, wat ga je dan doen? Met NLP mag je coach zijn. Is dat wat ik wilde?

Toen kwam in het najaar van 2015 het tv-programma van omroep MAX ‘Nooit meer alleen’ en meteen wist ik ‘dit is het’. Zodoende ben ik in januari 2016 begonnen bij Faktor 5 (van Jeannette Rijks) met de opleiding ‘Specialist eenzaamheid’. Dit is een post HBO-opleiding waar veel NLP-technieken toegepast worden om eenzame personen zelf weer te leren verbindingen aan te gaan. Dan ga je weer opnieuw deelnemen aan het arbeidsproces en wil je meer leren.

Wil je kennis maken

Ik woon in het prachtige Nuenen vlak bij Eindhoven samen met mijn drie kinderen die inmiddels alweer wat ouder zijn. Mijn naam is Arlette Verreck. Je kunt me altijd even een berichtje sturen met jouw specifieke wens. Ik kan dan kijken of het programma Creatief Leven” of een andere workshop of presentatie voor jou zou werken.

In de eerste week van januari 2018 ben ik gestart met een cursus ‘Creatief Leven’. De cursus werd gegeven worden op donderdagmiddag. De deelnemers hebben het een zeer waardevolle cursus gevonden. Uit de anonieme vragenlijst voorafgaand aan de cursus en dezelfde lijst achteraf ingevuld kun ik afleiden dat de gevoelens van eenzaamheid vrijwel verdwenen waren. Een geweldig resultaat vind ik.
Bij voldoende aanmeldingen start er in september of eerder weer een cursus. Mocht je graag willen deelnemen, stuur dan even een mailtje met jouw gegevens, dan neem ik contact met u op.