Diensten

Wat kunnen we bieden?

Presentatie Eenzaamheid

We verzorgen regelmatig presentaties voor professionals in de zorg, bedrijven, instellingen en verenigingen. De presentatie bevat elementen uit de twee cursussen “Creatief Leven” en “Leef”. We hebben de mogelijkheid om op specifieke thema’s in te gaan en de presentatie op maat aan te passen. De presentatie kan gaan over het herkennen van eenzaamheid, het ontstaan, de gevolgen en de aanpak van eenzaamheid.

Workshop Eenzaamheid

Terwijl bij de presentatie de focus ligt op het informeren en kennis maken met de verschillende aspecten van eenzaamheid gaan we in de workshop juist aan de slag met elkaar. We combineren oefeningen en uitleg. De workshop is vooral bedoeld voor professionals en mensen die in hun werk in aanraking komen met verschillende vormen van eenzaamheid. Deelnemers van de workshop worden bewust van de problematiek rond eenzaamheid. De workshop kan gegeven worden aan groepen van 6 tot 60 man en bevat elementen uit de twee cursussen “Creatief Leven” en “Leef”. Afhankelijk van de leerdoelen duurt een workshop tussen de twee en vier uur.

Cursus Creatief Leven

We werken volgens een methodiek waarbij we op onderzoek gaan naar het patroon dat er nu is en gaan daar in kleine stapjes verandering in aanbrengen. We volgen allerlei oefeningen die dit proces ondersteunen. Gedurende het volgen van dit programma herontdek je de kwaliteiten en talenten die je zelf hebt. Je kan meer dan je denkt. In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur leer je nieuwe kanten van jezelf ontdekken. De cursus is bedoeld voor mensen die zelf eenzaamheid ervaren en hier graag hulp bij willen om dit te veranderen.

De cursus wordt gegeven in groepsverband. De groepen bestaan uit gemiddeld 8 deelnemers en maximaal 12 deelnemers. We gebruiken de groepsdynamiek om bijvoorbeeld de sociale vaardigheden weer te oefenen en elkaars kracht te zien.

Cursus Leef

Is er veel in je leven veranderd of gaat er veel in je leven veranderen op korte termijn waardoor je sociale leven structureel gaat veranderen dan is de cursus Leef wellicht interessant voor je. Je voelt dat er iets moet gaan veranderen en wilt proactief aan de slag. De inhoud van het programma is vergelijkbaar met de cursus Gedurende het volgen van dit programma herontdek je de kwaliteiten en talenten die je zelf hebt. Je kan meer dan je denkt. In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur geleerd ontdek je nieuwe kanten van jezelf. De cursus is bedoeld voor mensen die zelf eenzaamheid ervaren en hier graag hulp bij willen om dit te veranderen.

De cursus wordt gegeven in groepsverband. De groepen bestaan uit gemiddeld 8 deelnemers en maximaal 12 deelnemers. We gebruiken de groepsdynamiek om bijvoorbeeld de sociale vaardigheden weer te oefenen en elkaars kracht te zien.

Meer informatie

Wil je meer informatie of wil je graag een deelnemen aan een presentatie, workshop of cursus informeer dan naar de mogelijkheden. De cursussen starten regelmatig en de workshops en presentaties worden op aanvraag georganiseerd of gegeven wanneer er genoeg deelnemers zijn.