Creatief leven

Cursus Creatief Leven

De cursus Creatief Leven is een programma waarmee in korte tijd eenzaamheid is aan te pakken. Eenzaamheid los je niet op door aan gezamenlijke activiteiten deel te nemen tijdens een cursus of groepsactiviteit. Dat zal vreemd genoeg juist averechts werken wanneer het meer gevoelens van eenzaamheid geeft als je later weer alleen thuis komt.

Creatief Leven als oplossing voor eenzaamheid

Creatief Leven is enkele jaren geleden bedacht als methode gebaseerd op jarenlange studie van wetenschappelijke- en neurologische onderzoeken. Het speelt in op alle factoren die met eenzaamheid te maken kunnen hebben. Het programma maakt je bewust van wat eenzaamheid eigenlijk is en met je doet. De ervaring leert veelal dat mensen die de cursus hebben gevolgd weer zin krijgen in nieuwe plannen maken. Men heeft weer grip op hun leven.

creatief leven oefeningen

Het programma bestaat uit verschillende opdrachten en oefeningen. Achter elke opdracht noem ik een voorbeeld:
praktische doe-oefeningen zoals contact maken met iemand die je lang niet hebt gezien,
schrijfoefeningen bijvoorbeeld overzichten maken van wat voor jou belangrijk is.
zintuigoefeningen zoals je bewust worden van wat je ruikt als je in de natuur bent,
fantasieoefeningen bijvoorbeeld jouw droomleven beschrijven,

De oefeningen worden steeds afgewisseld met achtergrondinformatie zodat je inzicht verder toeneemt en je in de toekomst weet hoe je jezelf kunt helpen als je opnieuw in een dip raakt.

Het programma haalt het beste uit je naar boven en het brengt je bij dat wat je het liefst zou willen realiseren in je leven. Het is daarom ook aan te bevelen voor mensen die zich misschien niet direct eenzaam voelen, maar wel zoekend zijn naar meer vervulling in hun leven.

Creatief leven bijeenkomsten

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, meestal om de week, op een ochtend of een middag. Na elke bijeenkomst krijg je huiswerk mee om thuis uit te proberen en/of op te schrijven en om iets af te maken. De cursus kun je individueel volgen of in een groepje van max 8 personen. Deelname aan een groep heeft wel de voorkeur, omdat je heel veel van elkaar kunt leren, jouw ervaringen met meer mensen kunt delen en het financieel voordeliger voor je is. Door naar een ander te luisteren, kijk je als het ware met afstand naar je eigen ervaring, waardoor je inzichten vaak toenemen en je jezelf vaak beter kunt begrijpen en gemakkelijker iets los kunt laten. Bovendien leer je tevens nieuwe mensen kennen en wie weet houd je er een leuke vriendschap aan over..

Kortom samen met jouw inzet kan de cursus een verrassende uitwerking hebben op jouw welzijn en je een zonnige toekomst geven. Geef jezelf deze kans en gun het jezelf. Je kunt je hier aanmelden voor de cursus Creatief Leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *